top of page
Träningslokal

Vi tränar i källaren på Kalmar simhall

Smålandsgatan 21
392 34 Kalmar

Under Äventyrsbadet

Börja träna boxning i kalmarboxningsklubb

Kalmar Boxningsklubb är öppet för alla, ung som gammal, kille som tjej, motionär eller elit. Oavsett dina förkunskaper så är du hjärtligt välkommen att börja träna och utvecklas i din egen takt, i en klubb där sammanhållning och klubbkänslan står i fokus.

Motionsboxning eller tuffare tag?

För väldigt många är motionsboxning den bästa träningsformen då den ger en allsidig träning för hela kroppen.
Det är klassisk boxning, men på en lättare nivå.

Många som provar på motionsboxning vill sedan lära sig mer, utveckla sin slagteknik, fotarbete och sparra mot en annan boxare. I det läget får helt enkelt din lust och ditt mål med träningen avgöra hur du vill gå vidare!


”Mästare byggs inte på gym, mästare skapas av någonting djupt inom dem – en längtan, en dröm, ett mål. En mästare måste ha vilja och talang, men viljan måste vara starkare än talangen”. – Muhammad Ali

Motionsboxning

Det här är träningspass för dig som vill bli starkare och få en kraftigt förbättrad grundkondition! Motionsboxningen är också en bra början för dig som vill bygga upp orken innan du satsar på att finslipa dina tekniska färdigheter i boxningsringen. Motionsträningen bygger nästan enbart på motion, men innehåller även grundläggande övningar i boxningsteknik.

Ett pass för dig som vill bygga upp en bra grundkondition!

Diplomboxning

Intagning gör vi löpande under året så att de som är intresserade och nyfikna på att börja tävla inom diplomboxning, alltid kan komma ner och känna sig för om detta är rätt inriktning för sin boxning.
(Barn mellan 10 - 14 år)


Diplommatcher avgörs på poäng. Bara lätta slag är tillåtna, slår någon för hårt bryts matchen. Poängen beräknas efter hur duktig boxaren är, hur tekniskt bra slagen och fotarbetet är och hur bra man lyckas att gardera och skydda sig.

Träningarna för diplomboxare inriktar sig därför främst på att finslipa det som är kärnan hos varje duktig boxar dvs. tekniken. Träningen innehåller till stor del teknikträning och sparring, men också en konditionsdel.


Vår filosofi är att utveckling kommer av erfarenhet, och att skratta och ha en trevlig gemenskap under boxningspassen. Vi arbetar alltid med gruppens sammanhållning och klubbkänslan står i fokus. Det ska aldrig vara så att någon känner att man hamnar utanför gemenskapen i klubben.

Please reload

bottom of page